Vanliga frågor

1. Hur håller jag Epicare® ren?

För rengöring av Epicare® böj Epicare® till ett U och skaka bort hårstråna. Torka av med en ren torr duk eller ansiktspapper.

2. Hur länge håller Epicare®? Efter hur lång tid måste Epicare® bytas ut?

Efter 6 – 8 månader förutsatt att spiralen handskasvarsamt och ej utsätts för fukt.

3. Finns det delar som bör bytas ut hos Epicare®?

Nej. Då spiralens elasticitet har minskat eller den har rostat, då byts den ut.

4. Min dotter är 12 år. Kan hon använda Epicare®?

Ja, till och med 10 år gamla flickor har använt Epicare®. Barn har känslig hud och Epicare® är den perfekta hårborttagningsprodukten.

5. Kan män använda Epicare®?

Epicare® rekommenderas för kvinnor. Men män med tunnare ansiktshår kan använda Epicare®

6. Jag är gravid. Är det tryggt för mig att använda Epicare®?

Absolut. Epicare® använder inte alls skadliga kemikalier, vax, krämer eller blekningsmedel.

7. Kan Epicare® användas på andra delar av kroppen?

Nej! Epicare® är gjord för användning på överläppen, hakan, kinderna och på områden kring halsen. Epicare® skall inte användas föratt avlägsna hår från ögonbrynen, då den drar samtidigt bort ögonfransar! Ja, så effektiv är den. Skall ej heller användas föratt ta bort hår från öronen, armhållorna, benen, ryggen, bikiniområdena eller från någon annan del av kroppen.

8. Tar Epicare® bort lager av hud?

Nej. Epicare® tar endast bort ansiktshår och drar upp dem med rötterna jämfört med vaxning där ett tunt lager hud dras bort. Då lämnas huden röd och rå.

9. Konventionell trådning gav min hud utslag efteråt. Förorsakar Epicare® samma reaktion?

Det borde det inte göra. Men man föreslår att ansiktet putsas, lugnas och fuktas efter varje Epicare® användning.

10. Orsakar användningen av Epicare® en allergisk reaktion eller irritation av huden?

Epicare® är säker och naturlig och har Du ingen allergisk reaktion eller hudirritation vid hårborttagning med pincett (dras bort med rötterna) då har du inget problem med Epicare®. Om du har mycket känslig hud kan du skönja lått rodnad vilken försvinner snabbt.

11. Kommer som växer ut på nytt att vara grövre efter att ha använt Epicare®?

Regelbunden användning med Epicare® kan resultera i tunnare ansiktshår då håren dras upp med rötterna. Hårväxten kommer absolut inte att öka eller bli tjockare.

12. Kan Epicare®ta bort grova hår?

Ja. Epicare® kan ta bort grova strån om du använder den på rätt sätt. Om användningen är felaktig kommer inte hårstråna att tas bort med rötterna. Ju mer du övar desto vanare blir du och använder den effektivt. En del kunder med hormonella problem använder Epicare® två gånger per dag då hårväxten är snabbare hos dessa personer.

13. Är hårborttagning med Epicare® smärtsamt?

Det föreligger en del smärta liknande trådning då hår dras upp med rötterna. Med regelbunden användning blir huden likväl mindre känslig.

14. Efter hur lång tid används Epicare® igen?

Hårväxten varierar från person till person och beror på dina arvsanlag och ras. Det kan ta allt från tre dagar till fyra veckor innan du behöver använda Epicare® igen.

15. Är hårborttagning med Epicare® permanent?

Nej. Håren växer på nytt. Det som är så underbart med E. är att du inte behöver vänta på att hårväxten skall bli en viss längd före du tar bort den. Genast när det blir lätt stubblikt används Epicare®.

16. Vad är Epicare® gjort utav?

Epicare® består av en spiral täckt med en special hinna av hypo– allergisk blandning och handtagen i båda ändorna av plast av hög kvalitet.

17. Hur fungerar Epicare®?

Allt du behöver göra är att böja spiralen till ett U som placeras mot det området av ansiktet där hår skall tas bort. Du roterar Epicare® med en inåt-utåt rörelse mot ansiktet.

18. Finns det en chans att Epicare® går sönder?

Idealiskt nej. Epicare® är gjord av ämnen av hög kvalitet som gör den motståndskraftig mot vilka hårda stötar och vridningar som helst. Epicare® går inte sönder fast den råkar fällas någonstans.

19. Jag vill ta bort extremt tunna hår från ansiktet. Är det möjligt?

Ja. Du kan arbeta på tunna hårstrån med hjälp av Epicare®. Det enda du behöver är att lära dig använda Epicare® på rätt sätt.

20. Kan jag använda Epicare® på ögonbrynen?

Nej. Epicare® används vid hårborttagning på hakan, kinderna, halsen och överläppen. Du skall använda andra metoder för hårborttagning på ögonbrynen samtidigt som de formas.

21. Kan Epicare® förorsaka inåtväxande hår?

Inåtväxande hår är rätt vanligt med hårborttagning där ythår slutat växa. Lyckligtvis har inga sådana problem erfarits vid användning av Epicare® då den på ett lätt sätt tar bort stråna från valda ställen.

22. Kan jag använda Epicare® varje dag?

Du behöver inte göra det. Då Epicare® tar bort håren med rötterna tar det tid att växa upp på nytt. Ingen daglig användning behövs. Om du önskar så kan du för Epicare® skadar eller irriterar inte huden ändå.

23. Har Epicare®olika färgval?

Ja, det finns åtta olika färger. Allt du behöver göra är att välja den färg du tycker mest om och göra beställningen via oneline butiken.